Özel sağlık sigortası, poliçe içerisinde yer alan sigortalıların, poliçe süresi içerisinde yapmış oldukları sağlık harcamalarını (doktor muayenesi, ilaç, görüntüleme, tahliller, ameliyat masrafları v.b.) poliçe içerisinde belirtilmiş olan limit ve kullanım şartları dahilinde teminat altına alan bir sigorta çeşididir.
Sağlık Sigortası primleri poliçe çeşitlerine göre farklılık göstermekle birlikte (yatarak tedavi teminatlı , yatarak + ayakta tedavi teminatlı gibi) sigortalı adayının yaş, cinsiyet , sağlık geçmişi gibi kriterler de poliçe primini belirleyen unsurlar arasında yer alır. Herhangi bir sosyal güvencesi olsun olmasın 18 yaşından büyük olan herkes özel sağlık sigortası yaptırabilir. 18 yaş altı çocuklar ise yanlarında bir ebeveyn ile birlikte poliçe kapsamı içerisine dahil edilir.
Özel Sağlık Sigortası ile ilgili sigorta sektöründe teminat ve primleri farklı olan çok fazla poliçe çeşidi bulunuyor. Bunlar, primi doğrudan etkileyen teminat limitleri, sigortalı katılım payı oranları, anlaşmalı hastane kısıtlamaları gibi birden fazla unsuru içerisinde barındırır. Bu nedenle poliçenizi yaptırmadan önce ne tür bir sağlık sigortasına ihtiyacınız olduğunu belirleyip buna göre alternatifleri araştırmanızı tavsiye ederiz.
Genel Sağlık Sigortası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının zorunlu olarak girdiği bir sigortalılık türüdür. Mevcut sistemde sigortalı olarak çalışanlar ve onların bakmakla yükümlü olduğu (anne, baba, eş, çocuk) gibi kişiler, emekliler zaten Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındadır. Ancak 25 yaşını aşan öğrenciler, 18 yaşını aşmış öğrenci olmayanların da GSS tespiti yaptırması zorunludur. Kaymakamlıklarda yapılan gelir tespitiyle aylık 35 TL’den başlayan ödemelerle GSS primleri ödenir. Hiç geliri olmayanlar ise devlet tarafından güvence altına alınır. Örneğin kişi başı geliri 886 TL olan aileler 35,50 TL prim öder. Daha yukarı gelirli ailelerde ise prim miktarı artar.
Sorunuz mu var? Bize sorun, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.